Thuis
  Agenda
  Adressen
  Links


Uitgaan

Verblijf

Watersport

Winkels

Algemeen

Cultuur
 • Galerie / atelier
 • Musea
 • Overig


 • Overzicht

  Museum Hindeloopen

  Terug naar het rijke Hindeloopen uit de 18e eeuw. In Museum Hindeloopen komt de bloeitijd van het oude Zuiderzeestadje met zijn handel op de Oostzeelanden weer tot leven. U kunt o.a. mee met een fluitschip op handelsreis naar de Oostzee, na terugkomst in Amsterdam inkopen doen en ’s winters op bezoek gaan in een Hindelooper huis, vol met prachtig beschilderd meubilair, porselein en zilveren sier-en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast is er in het museum aandacht voor het typische Hindelooper schilderwerk, de kleurrijke Hindelooper dracht, de stadshistorie en de visserij.

  Museum Hindeloopen

  * interieurs

  * schilderkunst

  * klederdracht

  * scheepvaart- en stadshistorie

   Interieurs

  Opvallend in de 18e eeuw zijn de rijke inrichting van de Hindelooper woningen en de kleurrijke beschilderingen van het meubilair. Zowel de buitenkamer en de binnenkamer zijn in het museum in volle pracht te bezichtigen. 

  Schilderkunst

  Van het bekende Hindelooper schilderwerk met zijn typische kleuren en motieven zijn fraaie voorbeelden uit de achttiende eeuw bewaard gebleven. 

  Klederdrachten - het Hindelooper kostuum

  De Hindelooper vrouwendracht is bijzonder kleurrijk door de combinatie van gebloemde en geruite stoffen maar ook door het verschil tussen rouw en niet-rouw, gehuwd of ongehuwd en pronk- en werkdracht. 

  Scheepvaart- en stadshistorie

  Op de eerste verdieping beleeft u een jaar uit het leven van de Hindelooper grootschippers uit het begin van de 18e eeuw: het vertrek naar hun verre bestemmingen (lente), de handel in de Oostzeelanden (zomer), de terugkomst in de Amsterdamse haven (herfst) en het huiselijke leven in Hindeloopen (winter).De ontwikkeling van Hindelooopen (opkomst, bloei, verval) van de vroege middeleeuwen tot in de 20e eeuw wordt getoond aan de hand van prenten, schilderijen en foto’s.

  Openingstijden:

  1 april - 1 november

  ma t/m vr 11- 17 uur

  za,zon-en feestd: 13.30 -17 uur

  parkeergelegenheid op 50 m. afstand

     Adresgegevens:Dijkweg 1
  8713 KD Hindeloopen
  Telefoon nr:0514-521420
  E-mail adres:info@museumhindeloopen.nl
  Website: http://www.museumhindeloopen.nl    << Terug

  Tourist Information Friese IJsselmeersteden   -   Workum   -   Stavoren   -   Koudum   -   Hindeloopen

  Copyright 2012 Tourist Information Friese IJsselmeersteden - Disclaimer - Makke troch Roelof Fopma.nl