Thuis
  Agenda
  Adressen
  Links


Uitgaan

Verblijf

Watersport

Winkels

Algemeen

Cultuur
 • Galerie / atelier
 • Musea
 • Overig


 • Overzicht
 • Zoeken
 • Naam:
  Jopie Huisman Museum

  2010 Het jaar van de schoenen ! In 2008 zijn we in het Jopie Huisman Museum begonnen met het verbinden van een thema aan het werk van Jopie Huisman. In het eerste jaar was dit "Jopie, de verteller". De vrienden van Jopie hebben we centraal gezet in 2009 en nu zijn we druk bezig met het uitwerken van het thema van 2010. Dit jaar wordt het jaar van de schoenen. Er wordt een schoenen expositie ingericht en enkele prominente schoenen zullen hun weg vinden naar Workum. We zullen meer bekend maken, zodra dit mogelijk is. Laat ook uw schoenen u naar Workum brengen.... Wij zien u graag in het Jopie Huisman Museum.
  Workum
  Museum Hindeloopen

  Terug naar het rijke Hindeloopen uit de 18e eeuw. In Museum Hindeloopen komt de bloeitijd van het oude Zuiderzeestadje met zijn handel op de Oostzeelanden weer tot leven. U kunt o.a. mee met een fluitschip op handelsreis naar de Oostzee, na terugkomst in Amsterdam inkopen doen en ís winters op bezoek gaan in een Hindelooper huis, vol met prachtig beschilderd meubilair, porselein en zilveren sier-en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast is er in het museum aandacht voor het typische Hindelooper schilderwerk, de kleurrijke Hindelooper dracht, de stadshistorie en de visserij.
  Hindeloopen
  Het 1e Friese Schaatsmuseum

  In het pittoreske Hindeloopen is het Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. U treft hier ondermeer de grootste schaatscollectie ter wereld aan.
  Hindeloopen
  Toonkamer het Ponthuus

  Wie Stavoren bezoekt kan er niet onder uit om ook een bezoekje te brengen aan Toankamer ít Ponthķs.
  Stavoren
  OrchideeŽnhoeve

  Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de OrchideeŽn Hoeve. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika en AziŽ. Geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kind vriendelijk
  Stavoren
  Museum Warkums Erfskip

  Workum


    << Terug

  Tourist Information Friese IJsselmeersteden   -   Workum   -   Stavoren   -   Koudum   -   Hindeloopen

  Copyright 2012 Tourist Information Friese IJsselmeersteden - Disclaimer - Makke troch Roelof Fopma.nl